Home Cazane pe lemne
Cazane pe lemne
Cazane pe lemne PDF Imprimare Email
Cazane pe lemne
Scris de irina86   
Joi, 21 Iulie 2011 13:42

Cazane pe lemne sunt folosite pentru arderea lemnului pe principiul gazeificarii. Cazane pe lemne sunt folosite pentru incalzirea locuintelor sau a spatiilor care nu au acces catre alte surse de incalzire ori alte surse de combustibili cum ar fi gazul ori motorina.

Pentru cazane pe lemne, se pot folosi busteni ori lemne mai mici. Cazane pe lemne sunt cat de cat ecologice deoarece prin procesul de ardere. Lemnul din cazane pe lemne se arde aproape complet, ramanand foarte putina cenusa, la fel cum se petrece si pentru cazane pe lemne cu gazeificare.

Cazane pe lemne folosesc ventilatie pentru tiraj, gazele de adere pot fi trase din cazan cu forta ori se utilizeaza ventilatia facuta printr-un ventilator special. Acest ventilator folosit in cazane pe lemne, pote sa functioneze si intr-un alt fel, in fucntie de tipul de cazane din care fac parte respectivele cazane pe lemne.

Atunci cand ventilatorul de la cazane pe lemne nu trage, nu aspira gazele de ardere din cazane pe lemne, este folosit in cazane pe lemne ca ventilator de compresie. Un astfel de ventilator de compresie folosit pentru cazane pe lemne insufla aerul de combustie direct in cazan.

Pentru cazane de lemne, intregul corp al acestora este fabricat prin sudare. Corpul de la cazane pe lemne este fabricat prin sudarea tablelor de otel inoxidabil. In felul acesta, corpul cazane pe lemne este protejat de rugina, corodare sau de efectele temperaturilor ridicate sub care sunt folosite.

Gaura de alimentare cu combustibil pentru cazane pe lemne este destul de mare incat sa poata incapea si busteni mai mari. Deoarece este important pentru cazane pe lemne sa arda intregul combustibil, corpul pentru cazane pe lemne este prevazut cu un suflai de ardere cu orificiu longitudinal care permite circulatia rapida a gazelor de ardere.

Spatiul de ardere este prevazut cu piese ceramice de fasonare, acestea permit arderea tuturor substantelor combustibile, asigurand arderea completa si un randament inalt pentru a asigura o ardere ecologica si sigura, o ardere mai eficienta decat cea din multe centrale pe lemne.

Ultima actualizare în Vineri, 22 Iulie 2011 08:09
 


Sondaje

Aveti nevoie de o centrala termica pe lemne?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com